EU-Oznaka gume

Pozadina i istorija


Novembra 2012. godine, standardna etiketa za pneumatike za vozila je predstavljena širom Evrope: Zasnovana na tri kriterijuma, EU etiketa za pneumatike pruža informacije o karakteristikama pneumatika vezanim za bezbednost i očuvanje okoline  sa ciljem da se poveća bezbednost na putevima i smanji zagađenje.


Vrednosti etikete

New content item

Kočenje na mokrom

Bezbedno prijanjanje u mokirm uslovima je presudno za bezbednu vožnju. Performanse su podeljene u klase, A do G (mada se D i G trenutno ne koriste). Zaustavno rastojanje između pneumatika klase A  i pneumatika klase  F  može da bude 18 metara.

eutyrelabel_fuel

Efikasnost potrošnje

Smanjeni otpor kotrljanja  štedi gorivo i smanjuje emisiju CO2. Pneumatici klase A pružaju najbolju efikasnost potrošnje, a svaka sledeća klasa do G povećava potrošnju goriva između 0.42 i 0.56 mpg za automobil što čini 36 mpg.

New content item

Buka

To je spoljnja buka koju prave pneumatici i meri se u decibelima. Što je veći broj punih pruga na etiketi to je on bučniji.

Pretraživač EU etiketa za pneumatike


Ispod možete da nađete naš pretraživač EU etiketa za pneumatike za Uniroyal proizvode. Samo ubacite zahtevane vrednosti i vaša eu etiketa za pneumatike će da bude dostupna.

Uniroyal. Continentalov brend.*