Shark Skin Technology (SST) –šta je to?

Umjetnost prirode u postizanju niskog otpora vode

01_shark_skin

Umjetnost prirode u postizanju niskog otpora vode

Ako ste ikada bili dovoljno blizu morskom psu kako biste vidjeli izvanrednu, jedinstvenu teksturu njegove kože, onda ste svjedočili jednoj od najgenijalnijih pojava majke prirode. U gumama RainSport 3 i RainExpert 3 imitirali smo njezin efekt.

Izdaleka morski psi izgledaju glatko, gotovo klizavo, ali izbliza vidjet ćete ljuske koje izgledaju kao minijaturni isprepleteni zubi. Ti zubi, kao kožne ljuske kakve inače poznajemo, ne samo da štite morskog psa, već se nakostriješe poput dlake i efikasnije guraju vodu niz svoje tijelo s manje kočenja. Na taj način morski psi se šuljaju do svog plijena. Brže. Tiše. S manje otpora.

02_tyre_detail

Bionička svojstva za postizanje veće sigurnosti i većeg užitka vožnje

Delikatni utori u ljuskama inspirisali su naše dizajnere da razviju Tehnologiju kože morskog psa  (SST) te da ju iskoriste kod naših guma RainSport 3 i RainExpert 3. Korištenjem bioničkih svojstava uspjeli smo imitirati efekt kože morskog psa unutar uzorka u gaznoj površini gume kako bi se spriječile turbulencije tekućine te kako bi se voda brzo mogla izbaciti iz područja ispod gume.

Ova revolucionarna tehnologija znači da guma može projuriti kroz mlaku vode bez da izgubi kontakt sa cestom. Dok voda brzo prolazi kroz utore gume, ona se brzo i efikasno raspršuje, što znači da se guma drži površine ceste, a rizik od akvaplaninga se smanjuje.  

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. Continentalov brend.*